Οι Πρώτες Σκέψεις Μου Σχετικά Με Το Πρόβλημα Της Ανικανότητας

αναρτήθηκε σε: Άρθρα | 0

Η ανικανότητα μπορεί να έχει φυσική αιτία, τρόπο ζωής ή ψυχολογική αιτία. Μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση είναι η πιο κοινή αιτία ανικανότητας. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν την παροχή αίματος στο πέος, τη δημιουργία νευρικών παλμών που εμπλέκονται στη λήψη και τη διατήρηση στύσης.

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν συνήθως ανικανότητα περιλαμβάνουν διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, αθηροσκλήρωση ή σκλήρυνση των αρτηριών, νεφρική νόσο και ασθένειες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Ο διαβήτης προκαλεί βλάβη τόσο στα αιμοφόρα αγγεία όσο και στα νεύρα. Τα καρδιαγγειακά και άλλα αγγειακά νοσήματα μειώνουν τη ροή του αίματος στο πέος και οι φλέβες που απομακρύνουν το αίμα από το πέος μπορεί να είναι διαρροές.

Η νεφρική νόσος μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα μέσω χημικών αλλαγών που επηρεάζουν τις κυκλοφορούσες ορμόνες, την παροχή αίματος, τα νεύρα και τη συνολική ενέργεια. Καταστάσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο ή τα νεύρα, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, νόσος του Αλτσχάιμερ ή σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να επηρεάσουν τη ροή των νευρικών παλμών που απαιτούνται για τη στύση.

Κοινά αίτια ανικανότητας

Εκτός από ιατρικές καταστάσεις, η χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει τραυματισμούς στην ουροδόχο κύστη ή στον προστάτη και στον πυελικό και νωτιαίο μυελό μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα που τροφοδοτούν το πέος ή εμπλέκονται στη διατήρηση της στύσης. Ορισμένες ορμονικές ανισορροπίες όπως χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί επίσης να προκαλέσουν ανικανότητα και διάφοροι τύποι συνταγογραφούμενων φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν ανικανότητα ως παρενέργεια.

Οι παράγοντες του τρόπου ζωής που εμπλέκονται στην ανικανότητα είναι η έλλειψη σωματικής άσκησης, το υπερβολικό βάρος και η χρήση αλκοόλ, καπνίσματος και παράνομων ναρκωτικών. Το αλκοόλ και ο καπνός προκαλούν βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα. Οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορεί να υπάρχουν μόνοι ή να συνοδεύονται από ψυχολογικούς παράγοντες όπως η κατάθλιψη.

Οι ψυχολογικές αιτίες της ανικανότητας περιλαμβάνουν το άγχος, την κατάθλιψη ή την ενοχή. Μερικές φορές, άτομα που έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση μπορεί να υποφέρουν από ψυχολογική ανικανότητα. Μια άλλη αιτία ψυχολογικής ανικανότητας είναι η σύγχυση σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα κάποιου. Συχνά, κάποιος με υποκείμενη φυσική κατάσταση μπορεί επίσης να είναι κατάθλιψη ή άγχος, προσθέτοντας τον συνδυασμό παραγόντων που προκαλούν ανικανότητα.

Tom Σπυρόπουλος
Ακολουθήστε με Tom Σπυρόπουλος:

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μπορεί να υποφέρει ένας άνδρας από το μέγεθος του. Έχω καταφέρει να αλλάξω την ζωή μου και μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου. Λατρεύω την διασκέδαση και την έντονη ζωή. Σέβομαι και αγαπώ τις γυναίκες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *