Πρόωρη Εκσπερμάτωση: 3 Κοινοί Μύθοι Καταρρίπτονται

αναρτήθηκε σε: Άρθρα | 0

Η πρόωρη εκσπερμάτωση – και η εκσπερμάτωση εν γένει – είναι σύνθετη και όχι πλήρως κατανοητή. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με αυτή που δεν είναι ούτε αληθινές ούτε υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία.

Πρόωρη Εκσπερμάτωση

Σήμερα θα σας δείξω με συντομία ποιοι είναι τρεις κοινοί μύθοι γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ ότι δεν αξίζει τον κόπο να αγχωνόμαστε, γιατί συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους μας και το άγχος όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά δυσκολεύει την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Δείτε τα βίντεο!

Μύθος # 1 – Η πρόωρη εκσπερμάτωση συμβαίνει μόνο σε νέους άνδρες

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος από τους μύθους για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Στοιχεία από το Journal of Sexual Medicine δείχνουν περίπου ίση κατανομή των ηλικιών στους σεξουαλικά ενεργούς άνδρες. Τα δικά μου δεδομένα (από προσωπική παρατήρηση και μελέτη ετών) δείχνουν ότι η ηλικία όσων έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση δεν αφορά μόνο τους νέους άνδρες.

Μύθος # 2 – Η αιτία για την πρόωρη εκσπερμάτιση είναι κατά κύριο λόγο ψυχολογική

Αυτή η παρεξήγηση εκφράζεται από όσο παλιά μπορούμε να θυμηθούμε. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ μια αξιόπιστη ιατρική μελέτη που να αποδεικνύει την ψυχολογική προέλευση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Αυτό που έχουν δείξει οι ιατρικές μελέτες είναι ότι η πρόωρη εκσπερμάτωση προκαλείται από μία από τις δύο κοινές νευρο-βιολογικές συνθήκες:

  1. Υψηλότερη από το κανονικό ευαισθησία του πέους ή
  2. Μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που δουλεύουν συγκεκριμένοι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης όπως το Priligy και το Dapoxetine στους άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτωση.

Μύθος # 3 – Οι μη περιτμημένοι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά πρόωρης εκσπερμάτωσης

Εδώ και καιρό πιστεύεται ότι οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή κατά τη γέννησή τους έχουν εκτεθειμένο το πέος τους σε συνεχή τριβή με τα εσώρουχα που μειώνει σιγά-σιγά την ευαισθησία του και έτσι μειώνει την πιθανότητα να έχουν πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ωστόσο, οι χώρες όπου η περιτομή είναι κοινή (π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες) δεν έχουν διαφορετικά ποσοστά πρόωρης εκσπερμάτωσης από χώρες με χαμηλά ποσοστά περιτομής (π.χ. Βόρεια Ευρώπη), ακόμα και όταν οι πολιτισμοί και οι θρησκείες είναι παρόμοιες.

Tom Σπυρόπουλος
Ακολουθήστε με Tom Σπυρόπουλος:

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μπορεί να υποφέρει ένας άνδρας από το μέγεθος του. Έχω καταφέρει να αλλάξω την ζωή μου και μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου. Λατρεύω την διασκέδαση και την έντονη ζωή. Σέβομαι και αγαπώ τις γυναίκες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *