Ποια Είναι Τα Οφέλη Της Ύπαρξης Ακροβυστίας Στον Άντρα;

αναρτήθηκε σε: Άρθρα | 0

Απλά δεν πηγαίνω στους λόγους της περιτομής, οι οποίοι αλλάζουν κάθε δεκαετία ανάλογα με την ασθένεια που βρίσκεται στο προσκήνιο. Κατά τη δεκαετία του 1880 συνιστάται η περιτομή για την πρόληψη της παραφροσύνης και της επιληψίας, στη δεκαετία του 1940 συνιστάται η πρόληψη των ΚΝΣ, η δεκαετία του 1950 ήταν θεραπεία για τον καρκίνο και στις αρχές του 21ου αιώνα, ο HIV μεταδίδεται στις υγρές περιοχές της ακροποσθίας, στο ξηρό, κερατινοποιημένο στρώμα της βλεφαρίδας.

Κατά τη γνώμη μου, η περιτομή παραβιάζει μια σημαντική αρχή της ιατρικής πρακτικής: Πρώτον, μην κάνετε κακό. Παραβιάζει επίσης και τις επτά αρχές της ιατρικής δεοντολογίας. Μερικοί γιατροί και νοσηλευτές αρνούνται να εκτελέσουν ή να βοηθήσουν με περιτομές λόγω ηθικών προβληματισμών.

Οφέλη Της Ύπαρξης Ακροβυστίας

Για να καταστεί σαφές ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την περιτομή εφ ‘όσον το άτομο δίνει την πλήρη συναίνεσή του και ενημερώνεται, όπως υποτίθεται ότι είναι με όλες τις διαδικασίες. Το γεγονός είναι όταν πραγματοποιείται περιτομή, δεν αντιμετωπίζει καμία ασθένεια, τραυματισμό ή άλλο πρόβλημα υγείας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να καθυστερήσει έως ότου το παιδί είναι αρκετά ηλικιωμένο για να λάβει την απόφαση για τον εαυτό του.

Ως εκ τούτου, ένα αρσενικό μπορεί να κάνει μια απόφαση να περιτομή όταν είναι μεγαλύτερης ηλικίας χωρίς να χάσει το όφελος από την παρακέντηση.

Η Ακροποσθία Είναι Ένα Αναπόσπαστο, Φυσιολογικό Μέρος Του Πέους

Περιέχει περίπου 240ft νεύρων και περίπου 1000 νευρικές απολήξεις. Αυτό το γεγονός εξηγεί γιατί τα αναισθητικά παρέχουν ατελή ανακούφιση από τον πόνο κατά την περιτομή. Χωρίς την κάλυψη μιας ακροποσθίας, το πέος της βλεφαρίδας στεγνώνει και γίνεται κερατινοποιημένο (δηλαδή ξηρό, παχύ, μη ευαίσθητο – σκεφτείτε τι θα συνέβαινε με την υγρασία που περιβάλλει το βολβό, αν αφαιρεθεί το βλεφάρων) και αναλαμβάνει τη λειτουργία της εξωτερικής ακροποσθίας από τη βρωμιά, τη φθορά και άλλες εξωτερικές απειλές.

Χωρίς την ακροποσθία, περίπου το 80% των ερωτογενών ζωνών του πέους χάνονται, εμφανίζεται κερατινοποίηση (όπως ανέφερα παραπάνω) και η δράση ολίσθησης της ακροποσθίας πάνω από την όρθια γλωσσίδα χάνεται, για να μην αναφέρουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με τέτοια χειρουργική επέμβαση, σχηματισμό «γεφυρών δέρματος», όπου η ακροποσθία επανασυνδέεται στην γλωσσική γόνατα, στις «ετικέτες» του δέρματος όπου η ακροποσθία αποκόπηκε ατελείωτα, οι ουλές και η περίσσεια της απομάκρυνσης του δέρματος.

Σε μια εθνική έρευνα, περιτομή άνδρες ανέφεραν ότι ήταν πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε αυνανισμό, ετεροφυλόφιλο στοματικό σεξ και πρωκτικό σεξ από άθικτους άντρες. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι περιτονωμένοι άνδρες αναζητούν εναλλακτικές μορφές διέγερσης για να αντισταθμίσουν τη μειωμένη ευαισθησία.

Σχετικά Με Την Περιτομή Και τον HIV

Οι άνδρες που δεν έχουν κάνει περιτομή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV από τους άνδρες που έχουν κάνει περιτομή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ακροποσθία παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του ιού και είναι πιο επιρρεπής στη μόλυνση.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι οι άνδρες χωρίς περιτομή είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά που αυξάνει τις πιθανότητές τους να προσβληθούν από τον ιό HIV.

Είναι σημαντικό για τους άνδρες χωρίς περιτομή να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις όταν συμμετέχουν σε σεξουαλικές δραστηριότητες, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV.

Η περίπλοκη ανατομία και η λειτουργία της ακροποσθίας υπαγορεύουν ότι η περιτομή πρέπει να αποφεύγεται ή να αναβάλλεται έως ότου το άτομο μπορεί να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση ως ενήλικας.

Ακολουθήστε με Tom Σπυρόπουλος:

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μπορεί να υποφέρει ένας άνδρας από το μέγεθος του. Έχω καταφέρει να αλλάξω την ζωή μου και μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου. Λατρεύω την διασκέδαση και την έντονη ζωή. Σέβομαι και αγαπώ τις γυναίκες!