Τα Λαχανικά Και Η Ηρεμία, Βοηθούν Στην Διατήρηση Της Υγείας Των Ανδρών

αναρτήθηκε σε: Άρθρα | 0

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FDA, ένα προϊόν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά περιέχει μέχρι 3 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα.

Μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη που παρακολούθησε τους άνδρες των οποίων οι όγκοι του προστάτη δεν ήταν επιθετικοί κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια ριζοσπαστική δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαζί με τις συνήθεις ασκήσεις και τις τεχνικές διαχείρισης άγχους μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν καρκίνο του προστάτη σε πρώιμο στάδιο να διατηρήσουν σταθερή ακόμα και σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Τα παραπάνω γεγονότα ακολουθούν τις προηγούμενες παρατηρήσεις ότι τα σχήματα πολλών λιπαρών αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και ότι ορισμένα αρνητικά τρόφιμα – όπως το μπρόκολο ή το λυκοπένιο της ντομάτας – προστατεύουν.

Αυτή η νέα προσέγγιση στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη δεν σημαίνει ότι οι άνδρες θα πρέπει να επιλέξουν δίαιτα έναντι της συμβατικής θεραπείας. Αντίθετα, η δίαιτα μπορεί να βοηθήσει τον ανδρικό πληθυσμό να υποβληθεί σε θεραπεία. Επειδή πολλοί όγκοι καρκίνου του προστάτη αναπτύσσονται αργά, το σχήμα επιτρέπει στους ασθενείς να μπλοκάρουν την ανάπτυξή του. Ορισμένες κυτταρικές δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι η δίαιτα διατηρεί χαμηλό επίπεδο παραγωγής PSA (prostate specific antigen).

Αυτή η νέα θεωρία ανοίγει σίγουρα την πόρτα σε περισσότερες έρευνες καθώς έρχεται μετά από μια άλλη μελέτη που υποδηλώνει ότι οι δίαιτες που περιέχουν λίπη έως και 10% από τις συνολικές θερμίδες, μπορεί να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποφύγουν την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού.

Είναι πολύ περίεργο να μάθουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στα λαχανικά αν θέλουμε να είμαστε υγιέστεροι. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα που πραγματικά βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα ευρήματα αποκάλυψαν επίσης τη σημασία του τρόπου ζωής στη γήρανση υγιή, καθώς οι μόνες παρενέργειες αυτής της δίαιτας είναι οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα.

Ακολουθήστε με Tom Σπυρόπουλος:

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μπορεί να υποφέρει ένας άνδρας από το μέγεθος του. Έχω καταφέρει να αλλάξω την ζωή μου και μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου. Λατρεύω την διασκέδαση και την έντονη ζωή. Σέβομαι και αγαπώ τις γυναίκες!