Ανδρόπαυση – Πώς Να Αντιστρέψετε Την Πτώση Των Επιπέδων Τεστοστερόνης

αναρτήθηκε σε: Άρθρα | 0

Όλοι έχουμε ακούσει πολλά (και πολλοί έχουν εμπειρία) για την εμμηνόπαυση στις γυναίκες.

Υπάρχει μια αντίστοιχη κατάσταση στους άνδρες, που ονομάζεται ανδροπαύση, ή ακριβέστερα υπογοναδισμός (χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης), και εδώ θα εξετάσουμε το τι είναι και πώς να το καταπολεμήσετε και να ανακτήσετε τη ζωτικότητά σας και τη σεξουαλική σας ένταση.

Ανδρόπαυση και επίπεδα τεστοστερόνης

Όπως και στις γυναίκες, όπου η εμμηνόπαυση αφαιρεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν και να φέρουν παιδιά, η ανδροπαύση είναι η φυσική παύση της σεξουαλικής λειτουργίας ενός άνδρα.

Βασικά, αυτό που συμβαίνει σε έναν άνδρα είναι ότι το επίπεδο των ορμονών του (τεστοστερόνης) έχει πέσει κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα λόγω της χαμηλής παραγωγής στους όρχεις.

Όπως τα οιστρογόνα προστατεύουν τις γυναίκες, έτσι και η τεστοστερόνη προστετεύει τους άνδρες από παθήσεις όπως ο καρδιακός επεισόδιο και οι κατάγματα των οστών.

Η ανδροπαύση θεωρείται γενικά ως η απώλεια της σεξουαλικής έπιπλανης του άνδρα και συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης.

Η μειωμένη σεξουαλική έπιθυμία του και η απουσία πρωινών στύσεων είναι τα προειδοποιητικά σημάδια της φυσιολογικής ανικανότητας που βιώνουν οι άνδρες με ανδροπαυσία.

Ο άνδρας με ανδρόπαυση καταλήγει συνήθως σε μια πολύ παθητική και καταθλιπτική κατάσταση.

Κρατήστε Την Σεξουαλικότητα Σας

Η σεξουαλικότητα και οι ερωτικές σχέσεις είναι θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή του καθενός. Καθένας έχει το δικαίωμα να αναζητήσει και να εκφράσει τις δικές του ερωτικές προτιμήσεις και ανάγκες με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα. Ωστόσο, υπάρχει μια ιδέα ότι οι ερωτικές σχέσεις πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές και διατηρηθούν ανάμεσα στα άτομα που εμπλέκονται σε αυτές. Αυτό προέρχεται από την άποψη ότι οι ερωτικές προτιμήσεις είναι προσωπική υπόθεση και δεν πρέπει να επηρεάζουν την κοινωνία ή να θέτουν σε δύσκολη θέση τα άλλα άτομα.

Η τεστοστερόνη είναι η κύρια ανδρογόνος, από την οποία το 95% παράγεται από τους όρχεις (χρησιμοποιούνται και οι όρχεις ή οι παραγωγοί σπέρματος), το 5% στα επινεφριδία και στους δύο φύλους και το 1% από τις γυναικείες ωοθήκες. Η τεστοστερόνη συνθίζεται από τη χοληστερόλη σε περίπου 6 mg/ημέρα (φυσιολογική περιοχή 5-15 mg/ημέρα ανάλογα με την ηλικία) και μεταβολίζεται από το ήπαρ και εκκρίνεται μέσω της ούρας.

Όταν μιλάμε για το πάχος ενός πέους, η σημασία του είναι υποκειμενική και διαφορετική για κάθε άτομο. Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι το πάχος μπορεί να παίξει ρόλο στην απόλαυση και τη διέγερση κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ άλλοι το θεωρούν λιγότερο σημαντικό.

Για πολλούς ανθρώπους, η τεχνική, η ευαισθησία και η συναισθηματική σύνδεση είναι πιο σημαντικές από το μέγεθος ή το πάχος του πέους. Η ικανοποίηση στο σεξ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η αφοσίωση και η αμοιβαία κατανόηση.

Η τεστοστερόνη μπορεί να μετατραπεί βιοχημικά σε δύο άλλα στεροειδή σε  ιστούς σε όλο το σώμα:

  • Αυτή η μετατροπή ελέγχει ουσιαστικά όλη τη δραστηριότητα της τεστοστερόνης, αφού ο ρυθμός της μετατροπής μπορεί να τροποποιηθεί από τα επίπεδα αυτών των στεροειδών.
  • Η ανδροπαύση και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχουν αρνητικές επιδράσεις τόσο στη διάθεση όσο και στις νοητικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της μνήμης και της απώλειας της νεανικής σεξουαλικής λειτουργίας.
  • Επίσης, αυτή η σεξουαλική γήρανση οδηγεί στις δυσάρεστες καταστάσεις της ανικανότητας, της στυτικής δυσλειτουργίας, των προβλημάτων εκσπερμάτισης και ουρολογικών προβλημάτων, της μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας και της επιδείνωσης της γενικής σωματικής κατάστασης.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την αύξηση του σωματικού βάρους, την προοδευτική γήρανση του προσώπου, την αδυνάτιση των μυών και την αδυναμία του οστικού ιστού ή την οστεοπόρωση.

Ακόμη πιο ανησυχητικά συμπτώματα είναι η σταδιακή απώλεια μνήμης, η ολική απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας και η σχετιζόμενη με τη γενική κόπωση ερεθιστικότητα. Ακολουθεί η ανάπτυξη αρτηριών που παρεμποδίζονται, κιρσών, αιμορροΐδων, αύξησης του λίπους στην κοιλιά, ατροφίας του δέρματος, υψηλής αρτηριακής πίεσης και αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης. Η απώλεια της τεστοστερόνης μπορεί (και πράγματι) να προκαλέσει όλες αυτές τις καταστάσεις.

Ευτυχώς, πολλά από αυτά είναι αντιστρέψιμα με κάποια μορφή συμπληρώματος τεστοστερόνης. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να επιχειρηθεί χωρίς την επίβλεψη ενός ειδικευμένου ιατρού.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανδρών (ακόμη και έφηβοι) που χρησιμοποιούν συμπληρώματα τεστοστερόνης για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως για να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα και τη μυϊκή δύναμη και επίσης ως πλεονέκτημα στον αθλητισμό (που είναι πλέον μια πολύ παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή τον Νόμο Έλεγχου Αναβολικών Στεροειδών του 1990, που καθιστά ποινικό αδίκημα την πώληση και την κατοχή οποιουδήποτε αναβολικού στεροειδούς για μη-ιατρική χρήση)

Αντικατάσταση Τεστοστερόνης Και Κατάπαυση Της Ανδρόπαυσης

Μια ενεργή ζωή, με τακτική άσκηση, είναι γνωστό ότι βοηθά το σώμα να παράγει τεστοστερόνη. Επίσης, μπορείτε να παίρνετε ασφαλώς το συμπλήρωμα DHEA.

Μαζί, η τεστοστερόνη και το DHEA θα καθυστερήσουν τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οφέλη στη διατήρηση των ανδρογόνων σε φυσιολογικά επίπεδα, παρόμοια με τα οφέλη της διατήρησης φυσιολογικών επιπέδων θυρεοειδούς ορμόνης. Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης της ανδροπαύσης.

Διάφοροι ιατροί και κλινικές διαχειρίζονται πλέον την αντικατάσταση της τεστοστερόνης με διάφορες μεθόδους και με καλά αποτελέσματα.

Επειδή υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι στη μη-ιατρικά εποπτευόμενη χρήση της τεστοστερόνης, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε κανένα χωρίς συνεχή και ειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

Ακολουθήστε με Tom Σπυρόπουλος:

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μπορεί να υποφέρει ένας άνδρας από το μέγεθος του. Έχω καταφέρει να αλλάξω την ζωή μου και μοιράζομαι μαζί σας την εμπειρία μου. Λατρεύω την διασκέδαση και την έντονη ζωή. Σέβομαι και αγαπώ τις γυναίκες!